Tian van groenten

001.JPG

Een tian is een heel eenvoudig gerecht. Wat heb je er voor nodig? Groenten. Een ovenschaal, een oven, olijfolie, knoflook, en kruiden, bijvoorbeeld tijm, rozemarijn, basilicum en oregano. zout en zwarte peper.

Wij aten een tian met tomaten, courgettes, aubergines, rammenas en uien.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snij met alle groenten in flinterdunne plakjes (niet meer dan 4 mm). Schik netjes in de ovenschotel, een plakje van dit, een plakje van dat, weer een plakje van dit en ga zo maar door tot dat de ovenschaal vol is. Bestrooi met zeezout en zwarte peper.

Een paar teentjes knoflook door de pers halen en door de olijfolie mixen, samen met de kruiden die je wil toevoegen (gebruik verse, de smaak is veel beter!).

De knoflook/kruidenolie over de groenten gieten. Je kunt dit ook met een borsteltje doen, maar bij mij mag het vlug gaan 😉

Plaats de tian in de oven voor anderhalf à twee uur.

 

003.JPG

 

Je kunt aan deze schotel ook kaasplakjes, chorizoplakjes enz toevoegen…wat je maar lust.

Heerlijk eten én het doet een beetje aan de zomer denken!

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.