Toblerone mousse

Toblerone is een Zwitsers chocolademerk. Het is bekend door de ‘bergachtige’ vorm van de chocoladereep, gevormd naar de berg Matterhorn in Zwitserland, en ook door de gele verpakking in prisma-vorm. In de reep zit melkchocoladenogaamandel en honing. (bron: wikipedia; recept Lekker en Simpel)

005.JPG

Voor 2 glaasjes :

200ml slagroom

100 gram Toblerone

2 eetlepels melk

 

Smelt de chocolade in een pannetje, au bain marie. Voeg ondertussen de melk toe aan de chocolade en vergeet niet om te roeren!

Zodra de chocolade is gesmolten, zet je het vuur uit en laat je de chocolade circa 5 tot 10 minuten afkoelen. Doe de opgeklopte slagroom in een kom en zodra de chocolade wat afkoelt is, voeg je deze toe aan de opgeklopte slagroom. Schep het geheel door elkaar met een spatel (let op: niet roeren, want anders verdwijnt alle lucht uit de slagroom).

Schep de mousse in 2 glaasjes.

Zet de Toblerone mousse vervolgens voor een paar uur in de koelkast.

Smakelijk!!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.