Tofu met tomaat

Heb je een kwartiertje de tijd, vervang je ontbijt ’s morgens dan eens door dit recept. Een verrukkelijk recept, licht en mooi om te zien door de diepgele kleur die de kurkuma aan de tofu geeft. Je kunt het uiteraard ook als lichte lunch of snelle avondmaal eten.

’t Is wel grappig, door de gele kleur denk je echt dat je roerei aan het eten bent. Ik deed er bij het opdienen wat geraspte Parmezaanse kaas over, maar eigenlijk kun je hierbij variëren en toevoegen wat je zelf graag lust!

v1emt9pql3UUKo4m6qfyOnLZ_aElOKqDdqSxYNv2BAo=w1067-h709-no.jpg

 

1 eetlepel kokosolie

1 sjalotje, fijngesneden

3 tomaten, ontveld en in blokjes

250 g tofu, met de hand verkruimeld

1 eetlepel kurkuma

1/2 eetlepel garam masala

zout en peper

eventueel wat geraspte kaas

 

Snijd de sjalot heel fijn en bak deze kort, samen met de garam masalakruiden in een pan.

Verkruimel de tofu met je handen tot het kruim is.

Snij de tomaten en gooi deze samen met de tofu in de pan.

Voeg net zo veel kurkuma totdat de tofu er geel (net als een geklutst ei) uit ziet.

Breng verder op smaak met zout en peper.

Voeg eventueel wat geraspte kaas toe

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.