Tortellini al sugo di pomodoro basilico

tortellini

500g tortellini (niet zelfgemaakt maar wel van de Italiaanse traiteur)
6 dikke vleestomaten1 teentje knoflook, 2 uien fijn gesnipperd
salie naar smaak
basilicum naar smaak
2 eetepels olijfolie
boter

Kook de tortellini 3 à 4 minuten in ruim kokend, gezouten water. Hou warm.

Snipper de ui en de look heel fijn en doe deze in de warme olie met een kluitje boter met peper en out. Tomaten(ontpeld) in stukjes toevoegen en kruiden met de salie.
Laat de saus minstens 1 uur op een zacht vuurtje staan koken of sudderen
tot de tomaten gaar zijn. Voeg nu de gesnipperde basilicum toe. Roer even goed door en serveer de ingekookte saus over al dente gekookte tortellini. Bestrooi met heerlijk vers geraspte parmesaanse kaas of pecorino of wat nog beter is een mengeling van de 2 kazen…
Enkele blaadjes basilicum als garnering erbovenop.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.