Trifle van platte kaas, granola, frambozen en bessen

Trifle (letterlijk ‘niemendalletje’) is een nagerecht uit de Engelse keuken. Het bestaat uit meerdere lagen in een glas of een glazen kom. De klassieke trifle heeft als onderste laag stukjes cake met daarop sherry gesprenkeld; hier overheen wat vers fruit en ten slotte een laag pudding of crème.Zo zegt Wikipedia…

Het Hof probeert om tijdens de weekdagen toch wel een beetje te letten op wat er in het mondje verdwijnt, vandaar deze trifle (zonder alcohol!) om het een beetje gezonder te maken! Dessertjes moeten immers elke dag kunnen. Zo zegt het Hof …;-)

13681022_10154324911169441_4421712497325004756_n

  • 250 gram frambozen
  • 250 gram bessen
  • 150 gram platte kaas, natuur
  • 150 gram roomkaas, type Philadelphia
  • 1 vanillestokje
  • 1 eetlepel bloemsuiker, of suikervervanger

Maak eerst granola volgens het recept dat je hier vindt. Of koop een goeie soort in de biowinkel.

Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit.

Meng de plattekaas, roomkaas, vanille en suiker tot een cremige massa en verdeel deze over 2 glazen/kommen.

Doe eerst een laagje plattekaas op de bodem van een glas of kommetje. Gooi er een beetje bessen en frambozen op.

Strooi er dan een lepel granola over. Verdeel er terug de plattekaas over en eindig met een paar frambozen en bessen.

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.