Varkenshaasje met buffelmozzarella en sherry

Afb0324.jpg

  • 700g varkenshaasje
  • 1 bolletje buffelmozzarella
  • 2 bakjes champignons (liefst 2 verschillende soorten)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • droge sherry
  • olijfolie
  • margarine
  • peper en zout
  • gedroogde tuinkruiden
  • tijm
  1. snij het vlees in 4 gelijke stukken en bak het kort rondom bruin in grote braadpan
  2. kruid met peper en zout, haal ze uit de pan en hou apart
  3. snij de ui fijn en stoof eventjes aan in dezelfde pan van het vlees
  4. snij de champignons in 4 en voeg ze bij de ui
  5. pers er de knoflook boven en laat op een hevig vuur enkele min bakken
  6. blus met een scheutje sherry en laat nog eventjes verdampen
  7. strooi er wat gedroogde tuinkruiden en tijm over en meng goed
  8. beboter een oven schaal en leg er de champignons in
  9. schik er het vlees op
  10. leg op elk stuk vlees een sneetje mozzarella
  11. besprenkel met wat olijfolie
  12. plaats een 15 tal min in een voorverwarmde oven op 200°

 

(foto gemaakt met gsm, wat mindere kwaliteit dus)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.