Varkensstoofvlees met speculoos

De Man hier in huis eet alles wat ik kook met veel liefde op. Hij is echt een alleseter, waarvoor hoera! 🙂 Maar het is en blijft een echte carnivoor…hij eet heel graag vlees, veel vlees. Daarom af en toe eens een stevige stoofschotel of een goeie lap van een of ander beest in de pan ten huize HofVanEten. En met volgend gerecht maak ik hem helemaal blij :

002.JPG

4 wortels

1 Grimbergen Bruin

2 blaadjes laurier

1kg varkensstoofvlees

6 Lotus speculooskoekjes

2 ajuinen

vers gemalen peper

beetje zeezout

boter

kruidnagel en kaneel

 

  1. snij de wortels en de ui in blokjes
  2. wentel het vlees in wat bloem en bak het vlees aan in de boter tot het een goudbruine kleur heeft.
  3. voeg de ui, wortels en laurierblaadjes aan toe, goed kruiden.
  4. overgieten met het bruin bier en het bouillonblokje toevoegen en de speculoosjes er bovenop leggen.
  5. op een zacht vuurtje anderhalf uur laten sudderen.
  6. opdienen met frietjes, puree of gekookte aardappels

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

2 thoughts on “Varkensstoofvlees met speculoos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.