Varkenswangen met vergeten groenten

009.JPG

 

1kg varkenswangen (ontvliesd)

1wortel

1gele en 1 rode wortel

4 sjalotten

1 blaadje laurier

2 takjes tijm

1/3l Noilly Prat

1 eetlepel tomatenpuree

1 eetlepel Luikse siroop

2 dl bruine fond

50g boter

1 eetlepel bloem

peper en zout

2 raapjes

1 pastinaak

10 zilveruitjes

1 eetlepel mosterd

100g gerookt spek in blokjes

100g gedroogde cranberry’s

 

 

Boter laten smelten, hazelnootbruin laten worden en de varkenswangen korsten.  Snijd de wortelen en sjalotten in kleine stukken en voeg toe aan het vlees.  Pel de zilveruitjes en voeg ze toe.  Schil de pastinaak, verwijder de kern, snijd in blokjes en voeg toe.  Schil de raapjes, snijd ze in blokjes en voeg toe.

Voeg hierbij de tomatenpuree, mosterd, Luikse siroop toe en bak even verder.  Bestrooi met bloem en roer goed om.  Blus af met de Noilly Prat en de fond.

Kruid met peper en zout en voeg de tijm en laurier toe.

Breng aan de kook onder gesloten deksel en laat verder garen op een laag vuur (of in de oven op 150°C – wel af en toe controleren of extra vocht moet toegediend worden)

Bak ondertussen het spek af in een pan zonder vetstof.

Na anderhalf uur sudderen, voeg nu de gedroogde cranberry’s toe. Neem na 5 minuten van het vuur en voeg het gebakken spek toe.

 

*naar een idee/recept van Claudia*

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.