Veganistische chocolade browniemuffin

We watertanden allemaal wel eens voor een heerlijk gebakken steak, met als dessert een lekkere schuimige chocomousse of luchtig geklopte sabayon. Voor overtuigde veganisten is geen van dit alles weggelegd.  Alles wat van dieren afstamt komt bij hen niet op het bord (of zelfs in de kleerkast!) Zuivelproducten, honing en vlees zul je daar dan ook niet in de koelkast vinden. Veganisten gaan dus nog een stap verder dan vegetariërs….Respect zeg, ik zou het niet kunnen! En toch ben ik nieuwsgierig beginnen lezen over veganisme…gewoon omdat ik curieus was wat die mensen dan wél eten en hoe ze dingen klaarmaken. En zo kwam ik dit recept tegen. Muffins of eigenlijk brownies gemaakt van tofu, jawel! De geur die uit de oven kwam was al bedwelmend, dus kon ik niet wachten tot ze helemaal afgekoeld waren om er ene te proeven.

O N G E L O O F L I J K!

Dit is een heel gezonde en super lekkere vervanger voor de chocoladebrownie én toen de muffin nog niet helemaal afgekoeld was vond ik de smaak nog meer aanleunen bij moelleux…Need I say more friends??? 😉

597_G0XqX4VigCet-WCbpGsWkieGIvDfcxrTULy8JkY=w980-h709-no.jpg

*foto net voor ik er mijn tanden inzette, hmmm!

 

2 eetlepels zonnebloemolie

350 g tofu (neem silken tofu als je die vindt)

1 snufje zout

450 g rauwe rietsuiker

5 eetlepel cacaopoeder

5 eetlepel oploskoffie korrels

1 koffielepel vanille extract

100 g volkorenbloem

 

Verwarm de oven voor op 160°C

Roer de tofu met een elektrische mixer tot een romig mengsel.

Voeg olie, zout, suiker, cacao, koffie en vanille toe en mix goed (3 minuten).

Roer de bloem erdoor als de suiker is opgelost.

Giet het beslag in muffinvormpjes of in een bakvorm

Bak gedurende 25 – 30 minuten totdat het gebakken deeg van de zijkanten loskomt, het deeg zal glanzig lijken, bijna ongaar eruit zien. Haal toch uit de oven en laat afkoelen.

Snij, als hij volledig afgekoeld is, in vierkante stukjes of laat gewoon afkoelen in de muffinvormpjes.

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.