Vegetarische pizza van het huis

Zelf pizza maken is helemaal geen moeilijk werk. Vertrek van een basisdeeg en zorg voor een kleurrijke variatie aan groenten en voor iedereen wat wils…je kunt er vis, vlees, groenten, kazen opleggen of gewoon vegetarisch houden. Of zelfs een grote pizza in verschillende parten verdelen en beleggen. Veel plezier!

DSC_9063[1]

Het deeg:

230 g tarwemeel

12 g gist

1/2 kopje warm water

1 koffielepel olijfolie

1 koffielepel zout

snuifje suiker

Voor de vulling:

1 groot blikje gekruide tomatenpuree

1 eetlepel gemalen oregano

gemalen zwarte peper

1 rode ui, gesneden in schijfjes

1 stronkje broccoli, in schijfjes

200 g gesneden champignons

1 dikke tomaat (niet meestoven, rauw erop leggen)

1 rode paprika, in stukjes

12 gesneden zwarte olijven

200g light mozzarellakaas, in dunne sneetjes

 

Doe de bloem op een bord, maak een gat in het midden van de bloem en voeg de gist toe (eerst opgelost in warm water). Kneed traag om te mengen, zout en olijfolie toevoegend wanneer het begint binden. Ga verder met het kneden om een bol te maken, indien nodig meer water toevoegen om een gladde en vochtige massa te maken. Bewerk het deeg door het meerdere keren te vouwen en neer te duwen om het te verlengen. Doe het deeg in een kom afgedekt met plastiekfolie en laat het 30 minuten in een warme omgeving staan om te rijzen.

Verwarm de oven voor tot 200°C.

Stoof ondertussen de groenten wat aan in een klein beetje olijfolie, zodat ze minder rauw zijn. Het is niet de bedoeling dat ze gaar zijn!!

Rol het deeg uit op bakpapier en verspreid er de tomatenpuree over. Strooi dan wat geraspte kaas en oregano over de puree. Leg er de gestoofde groenten op en tot slot de mozzarellakaas en een tomaat in dunne sneetjes erover verdelen. Kruid nog eens goed af en bak 15 minuten in de oven.

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.