Vegetarische stamppot met gebakken paddestoelen en geitenkaas

Mijn collegablogger “onelife” deed me zin krijgen in deze stamppot. Heb hem deze middag gemaakt en gegeten! Hij is echt zéér lekker!!

stamppot

 

Nodig voor 4 personen:

1200gr aardappelen (bintjes) geschild en in gelijke stukken gesneden, 800ml groentenbouillon, 1 el tijmblaadjes, 60gr bakken en braden, 600gr gemengde paddenstoelen, 500gr uien fijngesneden, 300gr verse geitenkaas (rondin de chèvre) verkruimeld, 2 el broodkruim, peper en zout van de molen.
Bereidingswijze:

Zet de aardappelen in de bouillon met 1/2 van de tijmblaadjes aan de kook op een laag vuur. Verhit de boter in een pan en voeg de uien, paddenstoelen en rest van thijm toe. Bak totdat de paddenstoelen vocht loslaten. Verwarm de oven voor op 180gr. Giet de aardappelen af maar vang het vocht op. Stamp ze grof, schep de paddenstoelen en 1/2 van de geitenkaas erbij. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg wat vocht van de aardappelen toe tot de stamppot smeuïg genoeg is volgens je eigen zin. Schep alles in een ovenschaal. Meng de rest van de geitenkaas met het broodkruim en verdeel het met wat vlokjes boter over de schotel.

Laat 20 minuten in de oven en eindig met een paar minuutjes onder de grill.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.