Vegetarische stoofschotel met pompoen, pastinaak en kidneybonen

019.JPG

1 butternutpompoen, in stukjes

1 ui

3 tenen look

1 Spaanse peper

4 stengels bleekselder, in stukjes

6 worteltjes, in stukken

175g pastinaak, in stukjes

1 blik gepelde tomaten

3 eetlepels tomatenpuree

2 bokalen kidneybonen

paprikapoeder

groentebouillon

kruidentuiltje (tijm, laurier, rozemarijn,…)

peper en zout

olijfolie

 

Olie in de kom. Bak de ui en de lookteentjes samen met de peper gaar.

Voeg de pompoen en de bleekselder toe en bak dit voor zo’n 10 minuten.

Voeg de wortels, de pastinaak, de tomaten, tomatenpuree, paprikapoeder, bouillon en kruidentuiltje toe.

Laat alles 1 – 1 1/2 u stoven op een zachter vuur.

Voeg op het laatst de kidneybonen toe samen met peper en wat zout.

Strooi wat verse peterselie erover en serveer

 

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.