Vijgenjam

 

Vijgenjam en kaas zijn als basilicium en tomaat: een gouden huwelijk.
Maak bijvoorbeeld jam volgens dit recept en combineer het met kaas, ham of in een bakje yoghurt!

  • 500 g vijgen (liefst rijpe vijgen)
  • 500 g geleisuiker
  • 1 geut rode porto
  • 1 geut citroensap

Snijd de vijgen in 4 en stoof ze aan in de rode porto.

Als ze gaar zijn en als appelmoes in elkaar vallen, mix je alles fijn (zo eet ik de confituur het liefst)

Voeg de suiker toe en laat 4 minuten – al roerend met een houten lepel – koken.

Voeg een beetje citroensap bij.

Giet in potten!

Smakelijk!

 

(naar een recept van Mijn keukenhoekje)

2 gedachten over “Vijgenjam”

  1. Zoveel suiker, is dat wel echt nodig?
    zie hier mijn alternatief.
    voor 1 potje van 420 gr.
    350 gr. vijgen (ongeveer 6 à 8 stuks )
    50 gr. geleisuiker
    1/4 citroenpartjes ( of de partjes van 1 citroen voor 4 potjes )
    Wat die porto betreft, dit kan alleen maar toegevoegde waarde betekenen en ga dit bij mijn volgende bereiding zeker eens proberen.

    1. Dag Dominique! Inderdaad wel zeer zoete vijgenjam. Maar ik eet dat maar af en toe eens en dan kan het. Jouw recept is idd ‘gezonder’ en zal ik ook eens op die manier uitproberen. Bedankt voor je bezoek en jouw tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.