Vlaams suikerbrood

034.JPG


 
 
 
  • 500 gr bloem
  • suikerparels
  • 25-50 gr boter (voor de suikerparels)
  • 75 gr boter (voor het deeg)
  • 1 ei
  • 1 eigeel met beetje water
  • 40 gr gist
  • 2 dl melk
  • 50 gr suiker
  • een snuifje zout
  • Warm de oven voor op 200 graden.
  • Doe de bloem in een kom.
  • Breng de melk op lichaamstemperatuur en breek er de gist in.
  • Voeg het melk/gist-mengsel aan de bloem toe en doe er meteen het ei, de suiker en boter in pommade bij.
  • Strooi het zout op de rand van de bloem en begin te kneden.
  • Goed en lang kneden tot een homogene massa.
  • Doe het deeg in een kom, sluit af met plasticfolie en laat gedurende 3 kwartier tot een uur rijzen.
  • Rol het deeg uit en laat nog een tweede keer rijzen.
  • Rol het deeg opnieuw uit en snij in twee stukken.
  • Leg de suikerparels in een weinig gesmolten boter en druk ze in het deeg.
  • Leg nu de 2 lagen op elkaar (parels naar boven) en draai het deeg naar binnen dicht tot je een omgekeerde bol krijgt.
  • Bol het deeg nog even op.
  • Leg het broodje in een bakvorm en bestrijk met eigeel en een weinig water.
  • Zet gedurende 40 min in een oven van 180°C.
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.