Vol-au-vent met venkel en zalm

Bij HofVanEten vieren we het begin, midden en eind van de dag met eten. Altijd is het een feest om aan tafel te gaan, zelfs met een gewone boterham met ham of kaas. Dus het betekent zeker niet dat het bereiden van dat eten alle uren ertussenin in beslag moet nemen.
Eten moet gezellig en vers zijn en met recepten waarmee je eenvoudig het beste uit goede ingrediënten naar boven haalt.
Dit recept is er zo een, makkelijk, feestelijk en vooral heel erg lekker!

 

400 g zalm
2 grote venkelknollen
200g garnalen
50 ml Noilly Prat (of witte wijn)
(eventueel) bladerdeegbakjes
200 ml groentebouillon
scheutje melk
200 ml room
zout, peper, boter
800 g aardappelen (voor de puree)

 

Spoel de venkel en snij ‘m in kleine blokjes. Bewaar het venkelgroen voor de afwerking van het gerecht. Snij de zalm in blokjes van zo’n 2 cm.

Smelt wat boter in een pan en voeg er de venkel aan toe. Stoof glazig. Doe er de zalm bij en roer om. Blus de pan met de Noilly Prat, laat verdampen en voeg dan de bouillon toe. Laat 5 à 7 minuten zachtjes pruttelen, zonder deksel op de pan. Doe de room erbij in de pan en laat inkoken tot de gewenste dikte. Bind de saus indien nodig bij met wat maïszetmeel. Zet de pan van het vuur.

Verwarm de bladerdeegbakjes in de oven. Doe de grijze garnalen bij de saus en laat ze warm worden. Breng op smaak met peper, zout en citroensap naar smaak.

Giet de aardappelen af en pureer ze. Maak de puree aan met een scheutje melk, een klontje boter, peper en zout. Roer er op het einde het gehakte venkelgroen door

Serveer de vol-au-vent in de voorverwarmde bladerdeegbakjes en geef er de puree bij.

Serveer meteen.

Smakelijk

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.