Vrijdagavondgerechtje

zalm
Nodig voor ongeveer 2 personen:

– een blikje zalm in eigen nat
– een handvol garnalen
– 3 eitjes
– boter en bloem
– een visbouillonblokje

 

– kook de eitjes halfzacht
– laat afkoelen, pel en halveer ze
– leg deze halve eitjes in een grote lage ovenschotel
– open het blik zalm en bewaar het vocht
– trek de zalm in hapklare stukjes en leg ze ook in de schotel
– strooi de garnalen over dit alles
– maar vervolgens een roux (boter – bloem)
– gebruik als vocht hiervoor visbouillon en het vocht van de zalm
– werk de saus af naar smaak (bv. scheutje melk, klein beetje tomatenpuree voor een lichtroze kleurtje…)

Dit alles mag daarop in de oven op 180°, tot het “broebelt” en wat bruinig wordt bovenaan.

Met puree een heerlijk simpel gerechtje!

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.