Wildragout met kastanjes

kerst 028.jpg

1kg wildstoofvlees (hert, ree, everzwijn,…)

1 ui, fijngesneden

2 tenen look, fijn gesneden

1 el bloem

1 fles rode wijn

1dl cognac

1 bosje wortelen, grof gehakt

2 takken selder, grof gehakt

1 kruidentuiltje

250g kastanjes, gepeld en geblancheerd

boter, peper en zout

 

Verwarm de oven voor op 180°C.  Bak het stoofvlees mooi goudbruin in een pan met wat boter.  Haal het vlees uit de pan.  Stoof in diezelfde pan de ui en de knoflook glazig.  Giet overtollig vet uit de pan.  Doe het vlees bij de ui en de knoflook in de pan en bestrooi met de bloem.  Overgiet met de wijn en de cognac en breng aan de kook.  Laat 2 minuten doorkoken.

Doe de wortelen, de selder en het kruidentuiltje bij.  Leg het deksel op de pan en zet 1 uur in de warme oven.  Bak de kastanjes op in wat boter en doe ze bij de ragout. Lekker met kroketjes!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.