With love met appels en spekjes

Het Belgische witte goud: witloof.
Deze groente is een echte Belgische uitvinding. Voor ons is witloof een deel van ons normaal groenteaanbod; het is zelfs de op één na meest verkochte
groente in België. In sommige landen is het echter een dure delicatesse, die je enkel in toprestaurants kunt vinden. In Japan is het zelfs een eer om witloof als geschenk te krijgen, las ik ooit eens ergens op een foodsite.
Stel je voor dat er iemand ipv een doos pralines, een kist witloof meebrengt naar je feestje… with love 🙂

 

600 gr aardappels (kruimig)
3 stronken witl0of
klontje boter
125 g spekreepjes (gewoon natuur)
2 appels (of meer als je een meer zoete stoemp wil)
nootmuskaat, tijm, peper
1 theelepel mosterd
75 g geraspte kaas

Kook de aardappels in ca 15 minuten gaar en giet af.
Bak ondertussen de spekjes in een koekenpan iets krokant.
Snijd de witlof in reepjes en verwijder de harde kern. Voeg de reepjes witlof toe aan de spekjes en bak kort mee.

Stamp de aardappels fijn en voeg een klontje boter, nootmuskaat, mosterd en kaas toe.
Schep dan de spekjes en witlof er door.

Snijd de appel in blokjes en schep er op het laatst doorheen. (ik sneed 1 appel in blokjes en stoomde die even, de andere deed ik rauw erdoor)

Smakelijk!

2 gedachten over “With love met appels en spekjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.