Witloof met gerookte zalm

witloof met zalm

8 stronkjes witloof
8 plakjes gerookte zalm
boter
1dl room
1glas droge witte wijn
2eetlepels gehakte dille
peper uit de molen

Laat 1 koffielepel boter smelten. Bak het witloof kort rondom aan in hete vetstof. Kruid met peper en zout. Dek af en laat op een zacht vuur in ongeveer een kwartier stoven. Laat uitlekken en rol elk stronkje in een plakje gerookte zalm. Voeg de wijn en de room aan het stoofvocht toe. Laat inkoken tot sausdikte. Werk de saus af met de gehakte dille en peper uit de molen.

Lekker met warme aardappelpuree op smaak gebracht met een fijngesneden pijpuitje en een handvol fijngesneden veldsla (sla en pijpuitjes onder de puree mengen) of met knapperig stokbrood!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.