Witte chocolademousse

067.JPG

Voor 8 personen :

400g witte chocolade

3 blaadjes gelatine

4 eieren

100g suiker

330g room (35%vetgehalte)

2 eetlepels melk

1 zakje vanillesuiker

Laat de gelatine in koud water weken.Scheid de eigelen van de eiwitten.Doe 50g suiker bij de eigelen en klop op tot een witgele, luchtige massa.

Laat de chocolade smelten. (witte chocolade verbrand snel. Zet de microgolf dus niet te hoog)Doe de gesmolten chocolade bij de opgeklopte eieren. Het mengsel zal nu iets stijver worden.

Warm de melk in een klein kommetje op.Knijp de gelatine uit en doe bij de melk. Roer tot de gelatine volledig is opgelost.

Doe de melk bij de opgeklopte eieren en roer goed met een klopper totdat alle brokjes opgelost zijn.

Klop de eiwitten op met de overige 50 g suiker en doe 1/3 bij het chocolademengsel. Roer voorzichtig om met een spatel of houten lepel. Doe nadien de rest van de eiwitten erbij.

Klop de room op met de vanillesuiker en doe 1/3 bij het chocolademengsel. Roer voorzichtig en doe nadien de rest van de opgeklopte room erbij.

Giet in een kom of in potjes en laat gedurende 4 uur opstijven in de koelkast.

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.