Wok met rundsvlees

Als het buiten heel erg waait en regent en stormt dan verlang ik naar comfortfood. Voedsel dat je warm maakt vanbinnen, waar je maag blij mee is. Dit gerecht is echt helemaal comfort. Het zoute van de sojasaus, het hartige van de gemarineerde steak en het zachte van de rijst. Het wokken zelf is al heel ontspannend. Daarna een bordje van dit en het weer buiten kan me gestolen worden!

2 steaks
120 ml sojasaus
3 eetlepels sherry
2 eetlepels lichtbruine suiker
1 eetlepels maizena
1 eetlepel rijstazijn
1 eetlepels gemberpoeder
1 theelepel knoflookpoeder
200 gram champignons
2 lenteuitjes
2 eetlepels sweet chilisaus

Meng de sojasaus, de sherry, de bruine suiker, de maizena, de gember, de knoflook en de rijstazijn samen in een kommetje. Voeg hierbij de steak die je in hele dunne reepjes hebt gesneden. Laat dit eventjes kort marineren.

Verwarm ondertussen wat wokolie in je wok en zorg ervoor dat de pan echt gloeiend heet is. Voeg nu de wokgroenten en champignons toe en wok deze tot ze gaar zijn. (Zorg ervoor dat ze niet helemaal slap vallen. Ze moeten krokant blijven!) Schep de groenten uit de pan en zet eventjes opzij.

Verwarm een beetje nieuwe olie en laat deze ook weer erg warm worden. Schep nu met een tang de steakreepjes uit de marinade en bak ze snel bruin in de zeer warme wok. Versnipper er ondertussen de lenteuitjes over en schep alles goed door elkaar.

Meng de overgebleven marinade met twee eetlepels sweet chilisaus. Voeg nu de groenten opnieuw toe en overgiet alles met de marinade. Laat de saus eventjes kort inkoken en draai daarna het vuur uit. Kruid nu bij met peper en zout als dat nodig is en bestrooi met de rest van het lenteuitje

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.