Wortel amandeltaart

Veel mensen kijken raar op als je zegt dat er wortel in de taart zit. Wortel? In een taart? Huh?! Terwijl je de wortel eigenlijk niet echt proeft.   Deze taart (eigenlijk meer een cake vind ik) is zoet, hartig, herfstig en zeer luchtig. Niet echt lijnvriendelijk door de vele suikers die ze bevat, moja, eens zondigen mag af en toe! Vooral heel geschikt om met Halloween op tafel te zetten door de mooie oranje kleur.  Ben je niet zo Halloween-minded, dan kun je ze natuurlijk ook eten, spreekt voor zichzelf.

DSC_5847.JPG

350 g lichtbruine basterdsuiker

350 ml zonnebloemolie

6 eieren, losgeklopt

300 g wortels

350 g zelfrijzende bloem

2 koffielepels bakpoeder

2 koffielepels kaneel

100 g geraspte amandelen +  100 g extra om te roosteren

 

Verwarm de oven voor op 180°C

Meng de basterdsuiker, de zonnebloemolie en de losgeklopte eieren met een garde in een grote mengkom

Schil de wortels, rasp ze en voeg ze toe aan het deeg

Voeg ook de geraspte amandelen toe en roer heel goed door

Meng de zelfrijzende bloem, het bakpoeder en het kaneel en zeef boven het deeg

Roer alles goed door. Het deeg blijft redelijk vloeibaar, geen paniek, dit hoort zo

Vet een springvorm in met boter en giet het deeg erin

Bak de taart in het midden van de oven voor 40 – 45 minuten

Laat de taart 5 minuten afkoelen en ontvorm

Rooster de amandelen, strijk een heel klein beetje abrikozenjam op de taart en bestrooi met de nootjes.

Of maak een glazuur als volgt : 275 g poedersuiker, wat sinaasappelsap. Roer deze ingrediënten goed door elkaar, smeer bovenop de taart en zet die 10 minuten in de koelkast zodat de glazuur kan stijven.

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.