Wortel paprikasoep

001.JPG

1 kg wortelen

2 à 3 paprika’s

1l groentebouillon

1 koffielepel gemalen komijn

1 koffielepel gemalen koriander

1/2 koffielepel kardemompoeder

peper en zout

 

Rasp de wortels.

Snij de paprika in kleine stukjes (hou eventueel een paar stukjes achter als garnering).

Zet de groenten op in de bouillon en voeg er de kruiden bij. Wacht met het zout tot het laatst.

 

Laat zachtjes pruttelen tot de groenten zacht zijn.

Verwijder schuim met een schuimspaan.

 

Pureer de soep met de staafmixer of in de blender.

Voeg (eventueel) room toe en proef of er nog zout bij moet.

Ik deed een schepje Chiazaad in mijn tas…heel lekker en gezond, superfoods niewaar 🙂

 

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.