Wortel pastinaaksoep met gember en sinaasappel

  • 002.JPG

     
     
    300 g wortelen
  • 1 eetlepel boter
  • een scheut droge sherry (of droge witte wijn)
  • 1 l kippen- of groentebouillon
  • 2 teentjes look
  • 300 g pastinaken
  • peper en zout
  • sap van 1 kleine sinaasappel
  • 1 middelgrote ui
  • 1 eetlepel vers geraspte gember
    Smelt de boter in een grote soepketel en fruit hierin de ui, knoflook en gember. Voeg de wortel- en pastinaakstukjes toe en bak ze een vijftal minuutjes mee. Blus met de sherry en laat de alcohol verdampen. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat met een deksel op de pot en kwartier koken.
    Roer het sinaasappelsap erdoor en laat nog 5 minuten op een heel laag vuur pruttelen. Mix de soep en breng op smaak met peper en zout (eerst proeven, want door de gember kan de soep al vrij pittig zijn en door de bouillon kan de soep al zout genoeg zijn)
    Smakelijk!!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.