Yoghurtcake

‘t Is een rustige zondag en dan wil ik genieten van een koffiepauze op mijn terras met iets lekkers bij. Al zegt mijn verstand (én lijf) dat ik beter wat minder zoet eet en dus ben ik op zoek gegaan naar iets wat minder “zwaar”  is. Een plakje cake bevat ongeveer 200 calorieën. Door je deeg lichter te maken, kan je het caloriegehalte naar omlaag halen. Dat kan met yoghurt. En met een vervanger van suiker is dit helemaal “snoep-safe” (als dat woord immers bestaat). En zo kwam dit tot stand…

003.JPG

125 g magere yoghurt

200 g zelfrijzende bloem

150 g Tagatesse (suikervervanger)

3 eieren

 

Zeef de bloem en voeg er de yoghurt, tagatesse en eigelen aan toe.

Meng tot een gladde massa en doe er voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten bij.

Stort het mengsel in een cakevorm en bak zo’n 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Ik voegde wat stukjes appel toe aan het deeg voor een zoete toets.

Heerlijk lekker!!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.