Yoghurtroom met platte kaas

Dit recept is afkomstig van een mevrouw die meegaat op kamp met kinderen met overgewicht. Om de kinderen lekker en gezond te laten eten creëerde ze dit dessert: een mengeling van vers fruit, plattekaas en yoghurt. Proef het zelf maar en je schuift gegarandeerd je chips en koekjes aan de kant! Hier lusten alle kinderen en zéker ook jullie wel pap van!

DSC_9477[1]

400 ml melk
30 gram vanillepudding
50 gram zoetstof of suiker (naar keuze)
100 gram magere yoghurt
100 gram magere plattekaas
Verse fruitsla met seizoensfruit naar keuze

Vanillepudding koken, pudding laten afkoelen in een koudwaterbad.

Yoghurt en plattekaas mengen onder de pudding.

Fruitsla maken. Fruitsla verdelen over de kommetjes en afdekken met yoghurtroom.

Garneren met stukjes fruit.

Enkele uren in de koelkast laten afkoelen.

En dan smullen tot je geen pap meer kunt zeggen!

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Een gedachte over “Yoghurtroom met platte kaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.