Zalm met spaghetti van courgette

Het is al een tijdje dat ik vol lof ben over de recepten van Pascale Naessens. Je kunt er niet omheen, deze mevrouw is ‘hot’ als het over gezonde voeding en recepten gaat. Ze is uitermate sterk in het presenteren van hippe (en zeer lekkere!) groenteschotels. Al haar kookboeken staan bij mij in de kast, alleen de laatste ontbreekt nog, maar ik hoop stilletjes dat de kerstman die wel zal brengen (hint, hint). Ik haal er heel vaak inspiratie uit en kan ook heel erg genieten van de mooie foto’s. Pascale met haar dikke truien aan, bij een vuurkorf, hout halen…heel gezellig!

Dit recept komt uit haar eerste kookboek. Ik maakte het deze keer klaar met gerookte zalm, ook heel lekker en een iets andere smaak dan met rauwe.

 

200g rauwe zalm, in heel dunne plakjes

1 lange stevige courgette

1 bosje peterselie

1 citroen, sap

hazelnootolie

peper en fleur de sel

1 eetlepel roze gedroogde besjes

Schil de courgette met een julienne snijder zodat je lange slierten krijgt.

Hak de peterselie fijn en meng met de spaghettislierten

Meng voor de vinaigrette  6 eetlepels hazelnootolie citroensap, fleur de sel en peper. Giet de helft van de vinaigrette bij de courgetteslierten en hou de andere helft om de zalm te garneren. Zet de kom met de courgetteslierten in de koelkast zodat ze kunnen marineren.

Verdeel de zalm over de borden, schik in het midden een toef slierten. Besprenkel met de vinaigrette en strooi er wat roze besjes over.

Serveer onmiddellijk!

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.