Zoete aardappel met laurier

Laurier is voor de meeste mensen bekend om de heerlijke smaak en geur die afgegeven wordt bij het meekoken in gerechten. Een bouillon zonder laurier is bijna niet denkbaar Je kunt de blaadjes gedroogd in de supermarkt kopen, maar die zijn best wel duur. Het is dan ook een slim idee om een laurierplant in je tuin of op je terras te hebben.  De blaadjes zijn dan ongelimiteerd bruikbaar. Vraag wel in je tuincenter welke plant je moet nemen, want niet alle laurier is eetbaar!

Deze keer geen bouillon, maar wel een aardappelschotel. Heel makkelijk te maken en lekker met een stukje vlees of vis. Door de rode ui oogt het ook heel mooi.

bX095njqTC9qqhQt7EF5qF5ai0retQgRXhrDF-B-p08=w931-h709-no

3 zoete aardappels, in plakjes

3 vastkokende aardappels, in plakjes

3 rode uien, in plakjes

enkele takjes rozemarijn

15 laurierblaadjes

2 el gesmolten boter

3 el olijfolie

2 teentjes knoflook, geperst

Peper en Maldonzout

Verwarm de oven voor op 190 °C.

Vet een ovenschaal in en leg de plakjes aardappel en ui om de beurt als dominosteentjes in de schaal.Schuif er om de paar plakjes een laurierblaadje tussen. Bestrooi met wat fijngehakte rozemarijn, wat peper en Maldonzout

Meng de boter met de olijfolie en de knoflook en besprenkel de aardappels ermee.

Bak ongeveer 1 uur in de oven, totdat de aardappels mooi gaar en krokant zijn.

Smakelijk!

*Tip: zorg dat alle plakjes ongeveer even dik zijn, zo gaart alles tegelijk*

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

One thought on “Zoete aardappel met laurier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.