Zoetzuur varkensvlees (J.Oliver)

002.JPG

Olie

1kleine, rode ui

peper, uit de molen

2 tenen knoflook

een spaanse peper, naar smaak

2-3 cm verse gember

2-3 eetlepels sojasaus

2 eetlepels balsamicoazijn

verse koriander

1/2 rode, 1/2 groene en 1/2 gele paprika

een paar wortels

stukjes ananas (uit blik hier wegens geen verse)

1 lepel maïzena

250g varkensfilet, in stukjes

1 eetlepel vijfkruidenpoeder

beetje sesamzaadjes (hoeft niet echt, naar smaak)

zeezout

basmatirijst

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd het varkensvlees in blokjes van 2 cm. Pel en halveer de ui en snijd ook in blokjes van 2 cm. Halveer de paprika, verwijder de zaadjes en snijd ook in blokjes van 2 cm.
  • Snij de wortels in stukjes.
  • Pel de tenen knoflook en schil de gember en snijd in dunne plakjes. Verwijder de zaadjes uit de Spaanse peper en snijd in ringetjes.
  • Pluk de koriander blaadjes van de steeltjes, bewaar de blaadjes en hak de steeltjes fijn.
  • Zet de wok op een hoog vuur (of gebruik een grote koekenpan). Doe een flinke scheut olie in de wok, draai de wok rond.
  • Roerbak de blokjes vlees met het vijfkruidenpoeder een paar minuten totdat ze mooi bruin zijn en schep ze in een kom.
  • Veeg de wok schoon met keukenpapier, zet weer op het vuur en doe er weer een scheut olie in. Doe alle gesneden ingrediënten er in en roerbak voor 2 minuten.
  • Voeg de maizena en 2 eetlepels sojasaus toe. Laat alles even bakken, voeg de ananasblokjes met sap toe, het vlees en de balsamicoazijn.
  • Voeg peper en zout toe naar smaak en eventueel wat sojasaus.
  • Controleer of het vlees gaar is, laat nog een paar minuutjes staan om de saus wat in te koken.
  • Verdeel de rijst over 2 borden, schep het vlees en de groente en de saus op de rijst, strooi er wat sesamzaad en de korianderblaadjes over.
Smakelijk!!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.