Zuiders hapje

italiaansrolletje.jpg

 

 

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 bolletje buffelmozzarella
  • wat  fijngesneden gerookt spek
  • zelfgemaakte salsa *zie recept onder (of een potje van Buitoni)
  • enkele basilicumblaadjes
  • wat geschaafde parmezaan
  • olijfolie
  • peper, zout

 

  • snij de courgette en aubergine in dunne plakjes, wrijf ze in met olijfolie, leg in een grote bakplaat en grill ze in de oven tot licht ze gekleurd zijn (15min)
  • snij de mozzarella in kleine stukjes
  • leg een schijfje aubergine op een schijfje courgette
  • leg er een stukje mozzarella op en enkele stukjes gerookt spek
  • kruid met peper en zout
  • rol op en leg terug in de ovenschaal
  • herhaal dit zolang je schijfjes en kaas hebt
  • verdeel er de salsa over en plaats een 10 tal min in een oven op 180°
  • werk af met wat basilicum en parmezaan

Salsa zelfgemaakt :

Tomaten, ontveld/ontpit (eventueel blik)
rode paprika, ontpit, in stukken
2 rode uien, in stukken
2 kleine teentjes look (of 1 grote)
1 witte ui (in stukken)
2 takjes verse munt
4 takjes verse citroenmelisse
4 takjes verse peterselie
1 chilipepertje of 1 koffielepel gedroogde chilizaadjes
1/2 theelepel komijn
1/2 theelepel koriander
1 eetlepel  mosterd
2 eetlepels vodka (kun je ook weglaten)
1 theelepel grof zeezout
1 dl olijfolie

Doe alle ingrediënten samen in de blender, maar hou de helft van de olie apart
zet de blender op en laat het ding z`n werk doen tot alles mooi gemixt is. Voeg nog wat olie toe tot de gewenste smeuigheid. Proef en voeg eventueel nog caeyennepeper en zout

 

Smakelijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.