Zuiders hapje

italiaansrolletje.jpg

 

 

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 bolletje buffelmozzarella
  • wat  fijngesneden gerookt spek
  • zelfgemaakte salsa *zie recept onder (of een potje van Buitoni)
  • enkele basilicumblaadjes
  • wat geschaafde parmezaan
  • olijfolie
  • peper, zout

 

  • snij de courgette en aubergine in dunne plakjes, wrijf ze in met olijfolie, leg in een grote bakplaat en grill ze in de oven tot licht ze gekleurd zijn (15min)
  • snij de mozzarella in kleine stukjes
  • leg een schijfje aubergine op een schijfje courgette
  • leg er een stukje mozzarella op en enkele stukjes gerookt spek
  • kruid met peper en zout
  • rol op en leg terug in de ovenschaal
  • herhaal dit zolang je schijfjes en kaas hebt
  • verdeel er de salsa over en plaats een 10 tal min in een oven op 180°
  • werk af met wat basilicum en parmezaan

Salsa zelfgemaakt :

Tomaten, ontveld/ontpit (eventueel blik)
rode paprika, ontpit, in stukken
2 rode uien, in stukken
2 kleine teentjes look (of 1 grote)
1 witte ui (in stukken)
2 takjes verse munt
4 takjes verse citroenmelisse
4 takjes verse peterselie
1 chilipepertje of 1 koffielepel gedroogde chilizaadjes
1/2 theelepel komijn
1/2 theelepel koriander
1 eetlepel  mosterd
2 eetlepels vodka (kun je ook weglaten)
1 theelepel grof zeezout
1 dl olijfolie

Doe alle ingrediënten samen in de blender, maar hou de helft van de olie apart
zet de blender op en laat het ding z`n werk doen tot alles mooi gemixt is. Voeg nog wat olie toe tot de gewenste smeuigheid. Proef en voeg eventueel nog caeyennepeper en zout

 

Smakelijk!!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.