Aardappelsalade met frisse ravigottesaus

Stilaan komen de mooie lentedagen in zicht. We mochten al eens genieten van een paar zonnige namiddagen en op zo’n momenten krijg ik de kriebels om slaatjes te gaan maken. Lekker buiten eten…in het zonnetje, dat nog niet zo warm is dat je ervan gaat zweten, is mijn opperste genot.
Deze ravigottesaus is een klassieker om bij slaatjes te eten. Heel makkelijk te maken en in een bokaal bewaar je hem toch wel enkele weken in jouw koelkast. Ik maakte er een aardappelsla van… een heerlijke (bijna verboden lijkt het) koolhydratenmaaltijd šŸ˜‰

 

 

Frisse ravigotesaus :

  • 2 eierdooiers, hard gekookt
  • 4 stuks ansjovis
  • 1 eetlepel peterselie, gehakt
  • 2 koffielepels dragon, gehakt
  • 1 sjalot, fijn gesneden
  • 1 koffielepel kleine kappertjes
  • 1 koffielepel peterselie, gehakt
  • 8 eetlepels olie
  • 2.5 eetlepels witte-wijnazijn
  • peper en zout

Prak de eierdooiers fijn met een vork.
Snij de ansjovis heel fijn.
Meng deze twee ingrediƫnten met de peterselie, dragon, sjalot, kappertjes en bieslook.
Klop de olie en azijn een minuutje op, voeg dan de andere ingrediƫnten toe en breng de saus op smaak met versgemalen peper en zout.

Lekker met…allerlei salades, gepocheerde vis, hardgekookte eieren of overgiet (zoals ik) eens een kom lauwe blokjes aardappel en laat een uurtje in de koelkast staan.
Het resultaat is een heerlijke aardappelsalade!!

Smakelijk!

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.