Amsterdam

Er gaat niets boven een paar dagen weg. Even ontsnappen uit je omgeving vind ik dan ook het leukste wat er is. Kun je nagaan hoe ik heb staan juichen van blijdschap toen Man een paar dagen vrij nam en we besloten om nog eens naar Amsterdam te gaan!?

Amsterdam in het weekend is, denk ik, een van de leukste dingen. Dan is de stad -vooral op culinair vlak- volledig in beweging. We deden enkele lekkere ontdekkingen…en aten e-i-n-d-e-l-i-j-k ook eens iets “uit de muur” 😀

Een kort verslagje, want als ik alles wat we onder onze neus stopten moet neerschrijven, dan zou dit een wel heel erg lange blog worden, ha!

Café Loetje

De beste biefstuk van Amsterdam – of van de wereld? Hoe het ook is, van overal ter wereld komen ze naar Loetje om de beste biefstuk van Nederland te eten. Biefstuk ossenhaas, al dan niet met frieten, een kom sla en de vleessaus zomaar uit de pan op je bord, de verschillende retroborden, de Amsterdamse hartelijke bediening, de poes die lui bovenop de kapstok ligt en nog veel meer, maken deze plaats speciaal. Het vlees is van een heel goeie kwaliteit, gebakken in goeie boter en zo zacht als boter. Druk is het er wel. En ze werken met een wachtlijst, maar even een halfuurtje aan de bar zitten met een drankje, is zeker een kleine moeite voor deze ervaring!

IMG_0977.jpg

IMG_7926.jpeg

Players Amsterdam

We liepen er voorbij en vonden het terras heel aantrekkelijk. Met de stijlvolle loungezetels én terrasverwarming (zoals bijna op ieder terras trouwens, het was er het weer voor) een knus plekje om even een aperitiefje te nemen. Players vind je op het Leidseplein, op loopafstand van de Stadsschouwburg. We dronken er een glaasje bubbels en aten er een potje Edamamé met zeezout bij. Heerlijk! En eens iets anders dan de gebruikelijke nootjes. Edamamé zijn jonge Japanse sojaboontjes, lekker vlezig van smaak.

DSC_5787.JPG

De Foodhallen

Een gemoedelijk eet- en drinkfestijn in een groot gebouw. Dat is de indruk die de Foodhallen in Amsterdam  geeft . Het doet denken aan het voedingssalon, maar dan meer exclusief op eten en drinken gericht. Vanuit verschillende soorten keukens wordt ter plekke gekookt in kleine, ambachtelijke stands. In het midden staat een grote bar. Toen wij er waren was het nog maar net open, dus weinig bezoekers en nog geen grote bedrijvigheid in de keukens. We keren hier zeker nog eens terug!

DSC_5796.JPG

DSC_5797.JPG

T56Aaa7qFM9xmGeGiAk-5cqtwnF0tCAJN9pEsXLEW88=w915-h685-no.jpg

 

 

Broodje kroket

Dit is een “must do” als je in Nederland bent, gewoon je frietkot-kroket, boulet of burger uit de muur trekken. Misschien wel leuk, maar ik hou meer van onze eigen frietkoten!

LuiXAuQRv54ztk7XxGIdtJrvqmm8yd6cDj6GtRuStiU=w759-h685-no.jpg

Seafood Bar

Een van de lekkerste adresjes was wel deze visbar. Net om de hoek van ons hotel, aan de Van Baerlestraat 5, een van de mooiste straten van Amsterdam.

Dagverse vis van de beste kwaliteit, Fair Trade en biologisch.  Heel lekkere wijnen met een goeie prijs-kwaliteit verhouding. Een heel ongedwongen sfeer. De bediening heel hartelijk en spontaan. Absoluut een plek om terug te keren…net als Amsterdam zelf!

slide3.png

2014-10-27 19.55.01.jpg

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.