Beste lezers, haal jullie retro kookschort maar boven en maak u klaar voor een moment vol ouderwets plezier in de keuken! Jullie krijgen mijn recept voor broodpudding. Is dit het beste recept? Ik weet het niet.
Er bestaan heel veel verschillende manieren om broodpudding te maken. Met rozijntjes, met appel, met nootjes, met peperkoek, …dit is het mijne: met alcohol!
240 g brood
400 ml melk
1 zakje vanillesuiker (10 g) of wat vanille-essence
1 zakje vanillepuddingpoeder (bv. van Imperial)
100 g suiker
3 losgeklopte eieren
handvol rozijntjes
een goeie scheut rum! (of rum-essence)
Verwarm de oven voor op 200°C
Verkruimel het brood in een kom.
Overgiet met de melk en laat even weken.
Prak fijn.
Voeg de overige ingrediënten toe.
Bedek een ovenschaal met bakpapier en giet het mengsel erin.
Bak 30 min op 200°C.
Verlaag de temperatuur naar 180°C en bak nog 10 à 20 min.
Check na 40 min. regelmatig eens met een vork, zodat de broodpudding zeker niet te droog wordt.
Smakelijk!
Via Pinterest op uw blog terecht gekomen op zoek naar recept voor broodpudding ( die ondertussen al te bakken staat in de oven )
Het ruikt hier nu heerlijk in huis!
Leuke blog met veel recepten waarvan ik er zeker ga maken.
Dank je wel voor het mooie compliment! Veel plezier met zoeken in de blog en smakelijk 🙂
inderdaad de beste broodpudding bedankt voor uw recept grts
Dankjewel Willy!
Goed idee die rum. Ga ik zeker een keer proberen.
Iedereen heeft inderdaad zijn eigen recept voor broodpudding. Ik doe er wel eens een appeltje doorheen. Of koekjes die een beetje oud geworden zijn (alhoewel dat hier bijna nooit gebeurt)
Jeetje! Dat is lang geleden, we aten het vroeger na het warmeten en dan in de vorm van een pap, broodpap. Het was niet mijn favoriet, het had iets armoedig. Maar op de wijze hhoe hij hier staat krijg ik er gewoon weer zin in. Ik praat dan over de jaren zeventig.
Ook ik ben via pinterest hier gekomen.?Volgens mij noemde ik dat vroeger Bonkies, al ff op zoek geweest naar dit recept, ga het ook gauw proberen te maken. Zie dat er best simpele ingrediënten voor nodig zijn! Top!!
Moet je echt doen Sonja! Het is superlekker én je huis gaat er heeerlijk van ruiken! Je kunt nog vanalles toevoegen om de smaak te veranderen (chocolade, appel, kaneel, …)
I am from England , my mom would save the ends of the bread that no one ate in the freezer and when she had a bag full this was what she made . Heerlijk
Hi Debra! So nice that someone abroad is making my recipes! I love it!
Ik doe er nog kaneel en snuifje zout bij.
Top! Zo kan het alleen maar nog beter worden!
Heel lekker maak dit veel en doe er een borrel Amaretto in daar laat ik eerst de rozijnen een nachtje in weken …en als hij klaar is voor op te eten smeer ik er boven op choco op …Heeeerrrlliijjkkk!!!
Top! Goeie tip van die Amaretto!
Al veel recepten geprobeerd; dit steekt er boven uit.
Maar ik halveer de suiker.
Powerfood voor coureurs…
Dag Eric!
Ik maak een recept ook niet altijd tzelfde klaar. Minder suiker, meer rozijnen, ed…
Fijn te horen dat je hier vaak komt!
Veel kookplezier en wie weet win je nog eens een Tour ofzo 😉
Hello!! I would love for you to translate this recipe to English! Thank you
Hallo, ik lust geen rozijnen kan je ook iets anders toevoegen en welk brood kan je gebruiken dank bij voorbaat
Laat de rozijnen gerust weg en neem pareltjes chocolade of besjes of nootjes. Ik neem altijd oudbakken brood (dan hoef ik het niet weg te gooien)
Veel bakplezier!!
Hoe groot is de bakvorm, gebruik je wit brood en hoe vers is dat brood dan. Lijkt me een leuk recept.
Een bakvorm van ongeveer 24 doorsnee neem ik meestal. Je kunt heel erg varieren met dit recept hoor. Meer brood, meer suiker of net minder…En ik neem altijd oudbakken brood. Dan hoef ik dat niet weg te gooien (beetje spaarzaam zijn, niewaar)
Veel bakplezier!!
Ik wil ook deze recept gaan maken.Kan je alle soorten brood gebruken?Ik heb witte zachte bolletjes.Alvast bedankt en lieve groetjes.Ruth.
Dag Ruth, blij dat je hier komt zoeken naar recepten!
Je kunt inderdaad alle soorten brood en zelfs gebak gebruiken (restjes neem ik vaak). Ik maakte dit al met brood + oude koffiekoeken. Of brood en koekjes die niet meer zo lekker krokant zijn. Natuurlijk zal de smaak wel iets veranderen dan. Maar slecht zal het zeker niet zijn 😉
Veel bakplezier!
Goeiemorgen Nathalie,
Als alleenstaande man, ben ik ook aan het bakken gegaan 😉.
Een vraagje is de vanillepuddingpoeder echt nodig ?
Groeten Etienne
Dag Etienne! Wat fijn dat je hier langskwam.
Eigenlijk kan je het puddingpoeder weglaten. Let wel dat de structuur van de broodpudding dan iets vaster en droger is.
Veel bakplezier!
Dank U wel Nathalie