Challenge accepted: Easy Vegan

Laat ik hiermee beginnen: ik HOU van vlees. Ik HOU nog meer van vis. En ik HOU misschien nog wel het allermeest van kaas.
Af en to een steak van de grill, een stuk zalm, een smeuïg kaasschoteltje… Ik eet het allemaal – graag en vaak en met héél veel liefde. Tot ik mij, na de kookworkshop met Rens Kroes, meer ging verdiepen in plantaardig koken. Een paar keer per week werd het vlees verbannen, de vis bleef in de zee en peulen, zaden, pitten en vooral héél veel groenten deden stilletjes aan hun intrede in huis VanEten.  Ook gebak zonder ei of melk werd uitgetest…af en toe zonder succes, maar meestal was het zo lekker dat het voor herhaling vatbaar was. Mijn interesse was gewekt…

Ik las en zocht nog meer op over deze manier van eten. Ik ben iemand die graag kennis op doet. Ik leer graag dingen door het zelf te ontdekken, maar ook door goed te luisteren. Superblij was ik toen ik onlangs een uitnodiging op FB zag voor een vegan workshop hier in de stad.  EVA Kortrijk nodigde uit om te komen luisteren naar meer info over hun leefwijze, de actie die binnenkort start én om te proeven van wat het veganistisch restaurant De KleinKeuken biedt. Een heel leuke informatieve en gezellige avond werd het.  Helaas is er ook wel  de negativiteit van mensen die het veganisme eng of extreem vinden.  Nathalie van EVA vertelde op een heel relaxte manier over veganisme. Niets eng, niets extreem…

De EasyVegan-actie trok mijn aandacht. De uitdaging om een maand lang plantaardig te eten met een soort van online coaching, hmm…leek me interessant. Toen ik hoorde wat voor invloed dit kon hebben op je gezondheid was ik helemaal gewonnen. Ik besloot het een kans te geven! Ik wil eens ervaren wat deze eetwijze met mijn lichaam doet. De inschrijving is een feit en op 1 november ga ik van start. Ik ga jullie hier op de hoogte houden hoe het me vergaat….natuurlijk met af en toe een veganistisch recept, dit blijft een kookblog nietwaar 😉

Wat mij als flexitariër over de streep trok?
1. Absoluut de invloed dat dit op mijn gezondheid kan/zal hebben.
2. Heel goed nieuws is dat we de planeet óók mee helpen redden op die manier. Ik denk dan vooral aan mijn lieve, mooie  kleindochter en haar kinderen die ik absoluut een mooie, gezonde leefwereld gun.

Laat ik maar eerst beginnen met een proefperiode van dertig dagen, wat volgt zien we wel.…Op naar 1 november!

Smakelijk!

 

Published by

One thought on “Challenge accepted: Easy Vegan

  1. Super Nathalie ! Ik ervaar met te detoxen en detox gerechten te eten dat heel jou systeem en lichaam daarop reageert. Met vegan zal dat niet anders zijn. In het begin voel je misschien wat narigheden (hoofdpijn, lusteloos zijn..) maar dat verdwijnt en achteraf ben je energieker als nooit tevoren ! Ben benieuwd en volg zeker je receptjes ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.