- 300 g varkensvlees
2 eetlepels zonnebloemolie
1/2 rode peper
100 g gesneden prei
100 g champignons
100 g sojascheuten
100g paprika - 75 g gekookte noedels
1 eetlepel donkere sojasaus
1/2 teentje knoflook
Maak de rode peper schoon, verwijder de zaadjes en snij fijn. Verhit een eetlepel olie in de wok. Pers de knoflook uit en bak ‘m gedurende 1 min. samen met de peper op de hoogste stand. Snij het vlees in reepjes, voeg ze toe en laat 2 min. meebakken. Schep daarna het vlees uit de wok en houd het warm onder aluminiumfolie. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de champignons, sojascheuten en prei en paprika een 2-tal min. Trek de noedels uit elkaar en laat ‘m 2 min. meebakken. Voeg het vlees toe zodra de noedels warm zijn. Verwarm nog even door en breng op smaak met sojasaus.
Published by