Cheesecake maken loont de moeite, zei een vriendin die een kei is in het bakken van de heerlijkste taarten..Hmm, bakken is niet mijn favoriete ding…cheesecake daarentegen wel! In een koffiehuisje in Ieper serveren ze de lekkerste kaastaart ooit…ik probeerde al meerdere malen het recept te ontfutselen, maar ze houden daar stevig de lippen op elkaar…terecht natuurlijk! 🙂
Dit recept vond ik in Libelle, leek me makkelijk en vlug klaar…De taart staat nu af te koelen en ik kan niet wachten om te proeven…
185 g boter op kamertemperatuur
30 g cacaopoeder
285 g suiker
4 eieren
140 g bloem
snuifje zout
300 g ricotta
en ook : ronde springvorm van 20 cm en bakpapier
Verwarm de oven op 160°C.
Meng de boter met het gezeefde cacaopoeder, 225 g suiker en 2 eieren. Zeef de bloem en het zout boven de kom, meng tot een glad beslag
Klop de 2 resterende eieren met de resterende suiker wit-schuimig.
Roer de ricotta los en meng met het ei-suikermengsel.
Bekleed de vorm met bakpapier.
Schep eerst het chocolademengsel op en vervolgens het cheesecakemengsel. Trek met een spatel krullen in, voor een marmereffect.
Bak de taart 40 minuten in de voorverwarmde oven. De taart moet stevig aanvoelen, maar binnenin nog zacht.
Laat de taart afkoelen in de koelkast.
Smakelijk!
Published by