Dadels zijn op dit moment hot, hip, of all places…and kitchens. En toch zijn er veel mensen die nog nooit een dadel hebben gegeten. Dadels vallen onder de zogeheten steenvruchten. Ze zijn vooral erg populair in zuiderse en Arabische landen. Daar staan ze zelfs dagelijks op het menu.
Dadels hebben een zeer gezond imago, en voor een groot deel is dit terecht. Maar er zijn ook schaduwkanten, waar je raar genoeg nergens iets over leest, hoort of ziet. Vooral, denk ik, omdat dadels erg populair geworden zijn als gezond snoepje/tussendoortje en momenteel dus goed verkopen! Ze worden veel gegeten over de gehele dag, in reepjes, gebak en balletjes zoals hieronder het recept. Ze zijn dan ook heel erg lekker en een goeie (lees: betere) vervanging voor “lege suikers”..
Een gemiddelde dadel bevat algauw rond de 6 gram suikers. Dat is dus ook niet niks voor een klein snoepje tussendoor. Dus MET MATE is hier de boodschap…wat geldt voor alle tussendoortjes.
- 300 gram zachte dadels. Ik gebruikte hier Medjool dadels
- 150 gram amandelmeel
- 1 el kokosolie, gesmolten
- 2 el cacao (rauwe)
- 4 el kokos, geraspte
- extra kokos om mee te bestrooien
…maar ik geloof nooit dat ze zo lang meegaan!
Smakelijk!
Published by