De leeuw heeft honger!

Peugeot start  een rondgang met een concept van een nieuwe foodtruck. Al is rijdende bistro een betere omschrijving.”  Howlaaa, dit artikel had onmiddellijk mijn volle aandacht. Niet enkel omdat dit met food te maken heeft, maar zeker omdat Peugeot sinds jaar en dag een wezenlijk onderdeel uitmaakt van mijn leven. ManvanEten werkt namelijk voor dit automerk en dus kun je in mijn keuken (de pepermolen natuurlijk!) én in mijn garage een Peugeot terugvinden. Bij deze een oproep aan Peugeot : mochten ze testpersonen nodig hebben…;-)

peugeot-foodtruck-1504pc001-1-735x490

‘Le bistrot du Lion’ is een oefening van het Peugeot Design Lab. Hij draait rond een compacte bestelwagen die kan uitklappen om een mini-amfitheater te vormen. Met de nadruk op mini. Het dak klapt bovendien omhoog om achter de bar meer ruimte te geven.

peugeot-foodtruck-1504pc004-1-638x359De nieuwe Foodtruck krijgt een voorbereidingsruimte en een kook- en drankruimte. Je vindt vier grill- en inductieplaten en een friteuse, en een frigo van 350 liter. Rocket Espresso zorgt voor de espressomachine. Met de Foodtruck moet je volgens Peugeot voor een feestje van 35 personen kunnen cateren.

peugeot-foodtruck-1504pc002-1-638x359

Na het eten is er tijd voor entertainment, met een eigen draaitafel en met Focal luidsprekers en een 46 duim groot scherm voor videoprojectie. Natuurlijk tref je in de keuken één van de beroemde Peugeot peper- en zoutmolens aan. Het Peugeot Design Lab ontwierp speciaal een nieuwe versie, met beukenhout uit de Franche-Comté. Je kan de grootte van de zout- en peperkorrels regelen in zes standen. Milan is de naam van de nieuwe pepermolen, en ook één van de bestemmingen van de Foodtruck.

peugeot-foodtruck-1504pc008-1-638x359Benieuwd naar hoe de truck er in het echt én in actie uitziet? Als onderdeel van de marketingcampagne kookt de Franse chef Sven Chartier er gedurende Fashion Week (vanaf 14 april) mee in de straten van Milaan.

Of hij uiteindelijk in de verkoop gaat, is helaas nog niet bekend.

Bron : autoscout24

Published by

3 thoughts on “De leeuw heeft honger!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.