- 500g gemengd gehakt
- 1 teentje look
- peper en zout
- 2 eetlepels paneermeel
- 1 ei
- 1 witte selder
- 2 sjalotten
- 1 scheut witte wijn
- 2dl room
- bouquet garni (laurier en tijm)
- Plet de look fijn en hak ze.
- Doe het gehakt in een mengkom en voeg toe : het ei, paneermeel en look.
- Kneed het mengsel, voeg zout en peper toe en rol balletjes.
- Verhit boter in een pan en bak de balletjes goudbruin, ze moeten nog niet doorbakken zijn want ze garen dan nog verder mee in de seldersaus.
- Sjalotten fijn, stengels van de selder in stukjes.
- Klontje boter in een kom, stoof de sjalot en de selder aan. De selder mag gerust beetje bruin kleuren.
- Voeg de witte wijn toe en gooi een bouquet garni erbij. Alcohol even laten verdampen.
- Voeg room toe en de balletjes.
- Laat nog 15 minuten sudderen
- Dien op met puree of een gekookte aardappel
- Smakelijk!.
Published by