Gezonde chocoladekoekjes

Liefst een suikervrij koekje dan?! Deze zijn echt superlekker!
Laat je niet weerhouden door de olijfolie en havermout, probeer uit en laat me weten hoeveel je er achter mekaar van op at! 😉

 

Voor ongeveer 16 stuks:

2 eieren
2 eetlepels agavesiroop (of honing)
3 eetlepels cacao (ik nam rauwe)
2 eetlepels olijfolie
100 g havermout
25 g extra pure chocolade, fijn geraspt

Oven op 180°C.
Klop de eieren met de agavesiroop 5 minuten tot een bleekgele crème.
Voeg al kloppend de cacao en de olijfolie toe en klop alles goed door elkaar.
Spatel tot slot de havermout en de geraspte chocolade eronder.

Leg het deeg op een stuk bakpapier en leg er een ander stuk bakpapier op.
Rol het deeg tussen het papier tot een lap van 1/2cm dik.
Trek het bovenste papier af en maak met een vormpje rondjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Rol de restjes deeg opnieuw uit en steek hier verder koekjes uit tot je geen deeg meer over hebt.

Bak de koekjes ongeveer 10-15 min in een warme oven. Laat afkoelen

Smakelijk!

Tip: Maak ze extra lekker door tussen 2 koekjes een dikke laag choco te smeren.

Bron: Voedselzandloper kookboek

 

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.