Simpele, zuivere en duidelijke smaken zijn eigen aan deze groentesaus. Het is voedzaam en toch eenvoudig. Ik maak hier altijd een hele pot van en vries dan eenpersoonporties in. Heel makkelijk als het eens vlug moet gaan. Lekker met pasta, over een croque, met een stukje vlees of vis of je kunt er zelfs, met wat extra toevoeging van bouillon, een grote tas soep van maken. Deze saus behoort al jaren tot mijn toppers, bij jullie ook binnenkort? 🙂
Volkorenpasta, naar keuze
1 courgette
1 paprika
2 wortels
1 dikke ui
een tros kerstomaatjes
2 tenen look
1 lepel tomatenpuree
laurier, peper, zout, provencaalse kruiden, chili
150 ml groentebouillon (van een blokje)
olijfolie (of kokosolie)
Kook de pasta beetgaar.
Stoof in wat olijfolie de gesnipperde ui, de teentjes knoflook en de tomatenpuree.
Voeg alle groenten toe en stoof, samen met alle kruiden, goed aan.
Voeg de kerstomaatjes toe.
Giet de groentebouillon erbij en laat op een zacht vuur voor 25 minuten pruttelen.
Serveer met de pasta en wat Parmezaanse kaas
Smakelijk!
Published by