En we doen verder : eenvoudig, lekker en gezond!
Voor 4 personen:
2 zoete aardappels (bataat)
3 grote wortelen
2 venkels
2 dikke rode uien
provençaalse kruiden
peper, zout
1 teentje knoflook
3 lepels room
Verwarm de oven voor op 200°C
Schil de aardappelen en de wortels.
Snij de stengels en de harde bodem van de venkel en doe de pel van de rode uien.
Snij alle groenten in blokjes of schijfjes en verdeel over een ovenschotel.
Pel en snipper de look en doe die samen met de tijm bij de room.
Giet olijfolie en de provençaalse kruiden over de groenten en roer ze goed om.
Giet dan het beetje room erbij.
Zet voor 30 – 45 minuten (afhankelijk van hoe beetgaar je je groenten wilt) in de warme oven
Wij aten hier een gebakken zalmfilet bij, maar kan evengoed met stukje vlees.
Smakelijk!
Hoi Nathalie,
De groenteschotel is echt overheerlijk…
Bedankt,
smakelijke groeten,
Hilde
Leuk om te lezen dat je dit recept ook zo lekker vindt!
Ik maak het ook heel vaak en telkens is het feest in mijn mond 😉
Smakelijk hoor