Koeken waar je van gaat fluiten!

Al surfend naar recepten werd ik opeens doorverwezen naar mijn eigen blogje. Ha!
Ik dacht er deze week net aan om eens enkele nieuwe, uitgeteste recepten te posten. Het is ondertussen toch wel een tijdje geleden dat ik hier eens wat lekkers met jullie gedeeld heb. Het was de laatste tijd wat druk en hectisch door medische toestanden, die maakten dat bloggen en koken op de achtergrond verdwenen.
Soit, de toestanden werden vol moed aangepakt en ondertussen gaat het al wat beter, super dus! Het weer valt de laatste weken ook enorm mee, dus, wat hebben we te klagen nietwaar…

Maar kom, recepten, dat is  waar het hier over gaat immers!
Er zijn weinig activiteiten die ik zo plezierig vind als met vrienden en familie samenkomen om lekker te eten en te drinken. Ik hou ervan om mensen uit te nodigen en voor hen te koken. Maar, ik moet toegeven dat ik ook heel graag kookworkshops doe. Leren van een ander, nieuwe dingen ontdekken en ondertussen andere mensen leren kennen, zalig!

Vorige week mocht ik langs bij Boekenhuis Theoria voor de kookdemo en meeting met Rens Kroes. (voor mensen die haar niet kennen: http://www.renskroes.com/ ) We kookten samen met haar een paar recepten uit haar nieuw boek, zalig!
Omdat ik sedert een paar weken inzet op een gezonde keuken en levenswijze kwam deze meeting als geroepen. ‘k Heb daar veel inspiratie opgedaan en dat resulteerde in een nieuw kleedje voor mijn blog (nog niet volledig af) en enkele nieuwe recepten. Zoals deze zadenkoeken:

 

zadenkoeken

50 g zonnebloempitten

50 g pompoenpitten
50 g sesamzaak
50 g gebroken lijnzaad
25 g hazelnoten
25 g amandelen
wat gesmolten pure chocolade om af te werken
50 ml gesmolten kokosolie (of roomboter)
50 ml honing
2 eieren
wat zout en snufje kaneel

Verwarm de oven voor op 175 graden (160 graden hetelucht).

Alles goed roeren tot een samenhangend deegje.
Leg eerst een vel natgemaakt en uitgeknepen bakpapier op een bakplaat, dan plakken je de koeken er straks niet aan. Neem een ring of vorm en druk 2 lepels van het mengsel goed aan in de vorm, haal de ring weg en herhaal zo tot je deeg op is en je enkele koeken hebt.
Bak ze 20 – 25 minuten in je voorverwarmde oven. Hangt ook af van je oven en de dikte van je koek! Controleren dus of ze niet te donker worden.

Laat afkoelen op een rooster .

Smakelijk!

 

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.