Makkelijke (glutenvrije) appeltaart

Ben appels gaan kopen…om deze lekkere, makkelijke appeltaart te maken šŸ˜‰appels

4 appels
4 eieren
12 eetlepels suiker
4 pakjes vanillesuiker
250 g bloem (ik nam glutenvrij, maar hoeft niet)
160 g boter
6 eetlepels melk
6 eetlepels zonnebloemolie
snufje zout

 

Verwarm de oven voor op 200Ā°C
Meng in een kom de bloem met de suiker, vanillesuiker, het ei, de lepels melk en olie tot een glad deeg. Vet een platte taartvorm in met boter en bestuif met bloem. Doe het deeg erin, strijk het een beetje open met een spatel.
Schil de appelen, verwijder het klokhuis, snij in vieren en vervolgens in dunne plakjes of stukjes en strooi over het deeg. Of leg dakpansgewijs, wat je maar wil
Smelt de boter in een pannetje met de suiker. Neem van het vuur als de suiker en boter gesmolten zijn, let op dat de boter niet te heet is geworden.Doe er het ei bij en roer tot een glad papje. Giet dit over de taart.
Bak de taart gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven (warmelucht bij mij, dus tijd aanpassen indien andere oven!)

appeltaartje

Smakelijk!

Published by

2 thoughts on “Makkelijke (glutenvrije) appeltaart

  1. Euhm, vraagje: je doet de suiker en het ei bij de bloem. En dan wat verder nog eens suiker en ei bij de boter? Hoeveel de eerste keer en hoeveel de tweede keer? Of is dat nu een hele domme vraag? ‘t Is dat uw taart er zo lekker uit ziet…

    1. Het is absoluut geen domme vraag. Wel goed opgemerkt! De eerste keer doe je 6 lepels suiker en 2 zakjes vanillesuiker..de helft dus. De tweede keer de andere helft. Veel succes en smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.