Zoals vroeger, bij mémé, lekkere vol au vent (of koninginnehapje). Gemaakt op de traditionele manier. Het recept staat nergens opgeschreven, maar werd mondeling doorgegeven…zaaaalig, die smaak!!
1 dikke vette soepkip
1 liter water
1 soeplepel kippenbouillon
1 prei
1 stengel selder
1 ui
1 citroen
Bloem
Champignons
Voor de saus:
75gr boter
75gr bloem
1/4 liter melk
3/4 liter kookvocht
2de binding:
2 dooiers
2dl room
Bereiding:
– Zet water op en doe er de prei, selder en ui in zijn geheel in
– Voeg de kippenbouillon bij en vervolgens goed afkruiden met peper en zout
– Laat 45 minuten doorkoken en dan zachtjes trekken gedurende 2 uur.
– Haal de kip en de groenten uit het kookvocht en ontbeen de kip
– Maak een roux van boter en bloem, doe er de melk en het kookvocht op en pers er een halve citroen in
– Stoof apart de champignons en voeg ze dan bij de saus
– Net voor het serveren binden met de liaison van ei en room
Smakelijk!
Published by