Nooit meer diëten!

Een tijdje geleden schafte ik mij de 2 boeken ‘Nooit meer diëten’ van Sandra Bekkari aan.Sandra raadt aan om stap voor stap veranderingen aan te brengen in je levensstijl, om zo geleidelijk aan een gezonder leefpatroon te krijgen. Als je kleine aanpassingen maakt en je geeft hier je volle aandacht aan, worden ze sneller een gewoonte. Daarna ben je klaar voor een aantal nieuwe stappen in de goede richting.

De Sana-methode bestaat uit zeven stappen die je nodig hebt om een gezonder leven tegemoet te gaan. De stap die ik voor mezelf het belangrijkste vind en zelf het meeste moeite mee heb is: ‘Breng meer beweging in je leven’. Niet dat ik een luie trien ben die altijd maar op de zetel hangt, maar door fysieke beperking is het soms moeilijk…en, ik ga eerlijk zijn, ik ben toch ook wel een luie kont wat sporten betreft.

In de boeken vind je ook heel wat lekkere recepten en de foto’s erbij doen mij al kwijlen… Ik ben overtuigd: ik ga nooit meer diëten! En om dit te vieren krijgen jullie een recept (en er zullen er nog volgen!) 😉

12806154_10153984101129441_407969616549196116_nde granola net voor hij de oven in ging

100 g quinoavlokken
150 g havervlokken
4 el pompoenpitten
4 el chiazaadjes (of lijnzaad)
4 el hazelnoten, grof gehakt
4 el walnoten, grof gehakt
2 el vloeibare acaciahoning
3 el kokosvet
4 el geraspte kokos

Verwarm de oven voor op 180°.
Meng de quinoavlokken et de havervlokken, pompoenpitten, de chiazaadjes, de noten en de honing. Smelt het kokosvet op een laag vuurtje en verdeel over het mengsel. Meng alles goed.

Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven en roer regelmatig om, zodat de granola niet aanbakt!

Meng met de geraspte kokos.

Lekker met yoghurt, kefir en vers fruit

Smakelijk!

 

Published by

2 thoughts on “Nooit meer diëten!

  1. Super! Al vind ik dat er voor dat gezonde eten wel steeds een enorme voorraad moet zijn aan ingrediënten en alles is ook steeds prijzig. Nu nog de handelaars overtuigen om wat budget vriendelijkere gezonde producten te verkopen en geloof me: veel meer mensen zullen gezonder koken/eten. 🙂

  2. Heerlijk hè, granola. Wij eten het sinds een paar maanden alle dagen als ontbijt. Sindsdien heb ik nooit meer een ‘goestingske’ in de voormiddag. Iedere dinsdag is granoladag, dan maak ik een voorraad voor de rest van de week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.