Uit de Culinaire Ambiance van deze maand deze lekker pastaschotel!
- 250g pasta
- 1 courgette
- 200g tonijn (uit blik, natuur)
- 3 eetl olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
- 2 eetl pijnboompitjes
- 50g geraspte mozzarellakaas
Voor de bieslooksaus:
- 120g verse kaas
- enkele druppels citroensap
- peper van de molen
- snufje cayennepeper
- zeezout
- 2 eetl gesnipperde bieslook
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de courgette in 4 en verwijder het zachte merg van de courgette. Snijd de courgette vervolgens in blokjes.
Verwarm een weinig olijfolie in een pan en laat de knoflook kort aanstoven. Voeg de courgetteblokjes en de pijnboompitjes toe en laat 2 à 3 minuten aanstoven.
Meng de courgettes onder de pasta, schep de tonijn erdoor en ook de mozzarellakaas. Doe alles in een ingeoliede ovenschaal en zet de pasta nog een 5-tal minuten in een voorverwarmde oven van 200°
Meng de verse kaas met wat olijfolie, enkele druppels citroensap, de fijngesnipperde bieslook, kruid met zeezout, cayennepeper en vers gemalen peper van de molen.
Neem de pasta uit de oven en serveer met de bieslooksaus.
Ik was eerst wat sceptisch tegenover koude saus op een warme ovenschotel, maar het is echt overhéérlijk!! Hmm, dit is echt een héél originele, makkelijke en lekkere pasta!!
Smakelijk!
Published by