Nathalie Deleu
Ananasdessert
Een fris en toch wel exotisch dessertje dat suikervrij, vetvrij en glutenvrij is. Zondigen zonder schuldgevoel…laat je maar gaan! 😉
![DSC_9321[1]](https://static.wixstatic.com/media/c68aa8_da3e3a9eada34e339c47f3da3b8e1b5e~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_651,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/c68aa8_da3e3a9eada34e339c47f3da3b8e1b5e~mv2.jpg)
ongeveer de helft van een rijpe ananas, in blokjes gesneden 500 ml ananassap (zonder toegevoegde suikers) 150 ml water sap van 1 mineola 6 eetlepels vanillebloem
Doe de blokjes ananas en de 1/2 liter ananassap in een hoge beker en mix tot je een papje bekomt (blender kan ook natuurlijk). Giet dit mengsel in een kom en voeg het sap van de mineola toe.
Roer in een apart kommetje de vanillebloem met een beetje ananassap en het water tot het goed is opgelost. Voeg dit mengsel toe aan het ananasprut in je kom en verwarm het geheel op een laag vuurtje. Blijf constant goed roeren om aanbranden te voorkomen.
Breng zachtjes aan de kook. Wanneer de pudding begint te brubbelen en dikker wordt, haal je de pan van het vuur.
Giet de pudding in potjes of een grote kom en laat afkoelen. Zet dan voor minstens 2 uur in de frigo met folie erover (om geen velletje te krijgen).
Werk af met ander fruit, naar eigen goesting
Smakelijk!