Nathalie Deleu
Appelcrumble
Bijgewerkt op: 22 sep. 2022
Appelcrumble! Een warme (of koude) verwennerij. Deze crumble staat hier regelmatig op tafel, omdat het zo ontzettend lekker is. Met een bolletje vanille-ijs erbij is het ook een perfect dessert als je gasten hebt. Eventueel met wat in rum geweekte rozijntjes bij de appels, kan het recept wat ‘volwassener’ gemaakt worden. Of met stukjes pure chocolade eronder…ontelbare mogelijkheden! Maar liefst eet ik dit op de gewone wijze. Een 1-persoonsportie is zo klaar! Ik kan het weten…:-)

Vulling maken:
6 appels in stukjes
rozijntjes die je even geweld hebt in wat water
1 tl kaneelpoeder
Oven op 180° voorverwarmen
In een ingevette vuurvaste schotel doe je alle bovenstaande ingrediënten.
Strooi eventueel wat kaneelpoeder erover (je kunt dit ook weglaten als je geen kaneel lust).
Crumbledeeg maken: 150g bloem, 180g suiker en 150g zachte boter mengen tot kruimels. Over de appels verdelen en bakken in een voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuutjes.
Héérlijk!