Nathalie Deleu
Appeltaart met amandelen
-1 rol bladerdeeg -200gr zachte echte boter -15Ogr bloem en 1/2tl bakpoeder -5Ogram gemalen amandelen -200 gr witte suiker -4 eitjes -beetje geschaafde amandelen -appelen geschild in vier gesneden , klokhuis verwijderd -beetje verwarmde abrikozenconfituur
Hoe maak ik het:
-beleg een taartvorm van 25cm (liefst met losse bodem) met het bladerdeeg -maak een vier-vierde beslag met de boter, suiker, eitjes, bloem en bakpoeder en amandelpoeder -stort dit op het bladerdeeg -leg de appel die je hebt ingesneden zoals op de foto (niet helemaal doorsnijden dus, maar kleine inkepingen op 3mm van mekaar ongeveer) bovenop het deeg -bestrooi met de amandelschilfers en een beetje witte suiker -bak voor 2O minuten in een voorverwarmde oven van 2OO graden -haal uit oven en bestrijk bovenkant met de confituur -ontvorm na een 15 tal minuten en laat verder afkoelen op een taartrooster.